x

Grason menu Grason menu

Jak řešíme odhlášení ze zdravotních důvodů v dnešní době?

Odhlášení grasona je pro všechny nepříjemné, současná nejistá doba může nahrávat nepoctivým pracovníkům.  V Grasonu si každé takové odhlášení kontrolujeme a pozastavujeme grasonovi účet po dobu karantény nebo požadujeme dodání lékařského potvrzení. A jak tedy postupujeme? Pojďme se podívat na vybrané případy.  Odhlášení z důvodu Covid nebo nachlazení Vždy vyžadujeme zaslání certifikátu o absolvování antigenního nebo PCR […]

Sdílejte na:
Jak řešíme odhlášení ze zdravotních důvodů v dnešní době?
Odhlášení grasona je pro všechny nepříjemné, současná nejistá doba může nahrávat nepoctivým pracovníkům.  V Grasonu si každé takové odhlášení kontrolujeme a pozastavujeme grasonovi účet po dobu karantény nebo požadujeme dodání lékařského potvrzení.
A jak tedy postupujeme? Pojďme se podívat na vybrané případy. 

Odhlášení z důvodu Covid nebo nachlazení

  • Vždy vyžadujeme zaslání certifikátu o absolvování antigenního nebo PCR testu na naši emailovou adresu.
  • Následně ověříme pravost testu pomocí aplikace ČTečka. Zároveň zkontrolujeme stáří testu – PCR test nesmí být starší než 3 dny a antigen více než 24 hodin. V případě pozitivního výsledku grasonovi na 14 dní pozastavujeme profil, což znamená, že se nemůže hlásit na další směny a tím zajistíme, že grason během této doby nebude skrz naši aplikaci pracovat. 
  • Neobdržíme-li potvrzení, tak grasonovi profil verifikujeme opět za 14 dnů. 

Odhlášení z jiných než zdravotních důvodů? I to řešíme!

V případě, že se grason odhlásí například z důvodu zlomené nohy, požadujeme od grasona lékařskou zprávu. Do té doby je jeho účet pozastaven.

Může se stát, že je grason nucen se odhlásit ze směny z rodinných nebo osobních důvodů, i v tomto případě požadujeme po grasonovi vysvětlení  a doložení jeho tvrzení.

Existují i případy, kdy grasonovi brání k příchodu na směnu zažívací potíže, střevní potíže, v tomto případě automaticky grasona na 5 dní pozastavujeme a z potvrzených směn odhlašujeme.

Díky tomu, že jsou tyto pravidla mezi grasony dobře známá, tak se nám daří držet odhlášení <24 hodin pod 6% všech obsazených směn v roce 2021.  

Sdílejte na: