Co platí od pondělí 25.10.?
- Povinnost nosit respirátor ve všech vnitřních prostorech (zaměstnanci i hosté) mimo konzumace jídla a pití.
Podmínky pro restaurace, hospody, bary, diskotéky, kluby a kavárny od 1.11.2021
Nové povinnosti
- U stolu může sedět šest lidí, pokud nejde o členy jedné domácnosti. Rozestupy mezi jednotlivými stoly musí být minimálně 1,5 metru.
- Uvnitř podniku nemůže být více lidí, než kolik je míst k sezení.
Personál nemusí být očkovaný ani nemusí být testovaný. Všechen personál musí nosit respirátor.
zdroj: oficiální infolinka MZ ČR – 1221.
- Povinné zůstávají respirátory (kromě doby konzumace).
- Provozovatel aktivně brání ve vnějších a vnitřních prostorách provozovny shromažďování osob ve vzájemné vzdálenosti menší než 1,5 metru, včetně čekací zóny provozovny.
- Při vstupu do vnitřních i venkovních prostor provozovny je zajištěna možnost dezinfekce rukou pro zákazníky
- Provozovatel zajistí dezinfekci povrchů stolů, madel židlí po každém zákazníkovi a pravidelnou dezinfekci dotykových ploch
- Provozovatel zajistí ve vnitřním prostoru maximální možnou cirkulaci vzduchu s čerstvě nasávaným venkovním vzduchem.
Kontrola hostů před vstupem do podniku
- Zaměstnanec musí být vybaven mobilním telefonem s nainstalovanou aplikací ČTEČKA pomocí, které zkontroluje platnost certifikátu o očkování.
- Certifikát o prodělaném onemocnění v papírové podobě – nesmí být starší 180 dnů.
- PCR – nesmí být starší než 3 dny.
- Antigen – nesmí být starší než 24 hodin.
- Samotest si host může udělat před vstupem do provozovny. Pokud host nemá žádné potvrzení, je možné mít na provozovně Antigenní testy k prodeji hostům.
- Bez platného certifikátu nesmí být host vpuštěn do provozovny ani na zahrádku!
Personál a testování.
- Personál nemusí být očkovaný ani nemusí být testovaný. Všechen personál musí nosit respirátor. Uvedla oficiální infolinka MZ ČR – 1221.