x

Grason menu Grason menu

4 tipy, jak mít v restauraci šťastnější a produktivnější zaměstnance

Pokud jde o spokojenost a produktivitu zaměstnanců, mzda zde nehraje zas tak zásadní roli, jak by se mohlo zdát. Samozřejmě že adekvátní výplata je nutná, účty se přece sami nezaplatí, ale větší váhu tu má něco jiného než peníze. Přístup a způsob jednání se svými podřízenými. Správné vedení sníží fluktuaci zaměstnanců a zvýší jejich spolehlivost. […]

Sdílejte na:
4 tipy, jak mít v restauraci šťastnější a produktivnější zaměstnance

Pokud jde o spokojenost a produktivitu zaměstnanců, mzda zde nehraje zas tak zásadní roli, jak by se mohlo zdát. Samozřejmě že adekvátní výplata je nutná, účty se přece sami nezaplatí, ale větší váhu tu má něco jiného než peníze. Přístup a způsob jednání se svými podřízenými. Správné vedení sníží fluktuaci zaměstnanců a zvýší jejich spolehlivost. Co tedy dnešní zaměstnanci hledají a jak můžete jejich potřeby naplnit?

Komunikace

Zaměstnanci nechtějí, aby jim něco bylo nařizováno. Chtějí být součástí konverzace. Zdá se to být jako maličkost, ale jednání s lidmi jako s partnery může mít v důsledku velký vliv na celkovou kulturu v restauraci. Nejde o neustálé bombardování zprávami a potřebu hrát si na nejlepší přátele. Jde o možnost aktivně se podílet na vytváření podniku, pocit, že se o jejich návrhy zajímate a být plnohodnotnou součástí podniku. Je dobré být také transparentní ohledně úspěchů i neúspěchů, kterými podnik prochází. Otevřená komunikace zahrnuje i pravidelný feedback obou stran, díky kterému je možné se posouvat tím správným směrem.

Technologie

Není potřeba hned zavádět robotické barmany. Stačí kvalitní a přehledný systém pro plánování směn, který je všem dostupný online místo přeškrtané vytisknuté tabulky. Interní komunikaci přes Slack, Whatsapp nebo cokoliv jiného zlepšíte, když si ji rozdělíte po sekcích, minimálně na bar, servis a kuchyň, abyste efektivně komunikovali s těmi, kterých se sdělení týká, a neobtěžovali tím celý tým. Ukážete tak, že máte v plánu vést podnik v moderním duchu, ale zároveň vám to přinese efektivní spolupráci.

Flexibilita

Lidé dnes už nechtějí žít jen prací a tento fakt by měli postupně přijmout i zaměstnavatelé. Pracovat od 10 do noci v době, kdy se čas strávený v práci v jiných odvětvích neustále zkracuje, není příliš motivační. Budoucností jsou kratší směny, které si mohou zaměstnanci dle své vlastní potřeby plánovat. Právě takové kroky zvyšují spokojenost, ale i efektivitu zaměstnanců.

Příležitost

Výzva a růst v kariéře je motivátorem lidí na pracovním místě setrvat. Průměrný člověk v životě vymění své zaměstnání přibližně desetkrát až patnáctkrát. Někdy jsou příčiny změny mimo vaši kontrolu, ale stagnující pracovní prostředí může být poslední kapkou. Možnost zisku benefitů a příležitosti kariérního postupu či vzdělávání jsou zásadní pro naplnění potřeb spokojeného zaměstance.

Hledáte zaměstnance? Vyzkoušejte aplikaci Grason, moderní nástroj pro hledání ověřených pracovníku www.grason.cz/

Sdílejte na: