x

Grason menu Grason menu

Jak bojovat proti riziku karantény ve vaší restauraci? Vyzkoušejte digitální zaměstnance

V poslední době se začínají množit informace o podnicích, které musely přerušit své fungování kvůli výskytu Covid-19 mezi personálem. Přicházíme tedy na pomoc s několika tipy, jak eliminovat přenos mezi vašimi zaměstnanci. Inspirovali jsme se u největších e-shopových hráčů na českém trhu, které se své sklady snaží co nejvíce ochránit před uzavřením.  Pracovníci ve skladech […]

Sdílejte na:
Jak bojovat proti riziku karantény ve vaší restauraci? Vyzkoušejte digitální zaměstnance

V poslední době se začínají množit informace o podnicích, které musely přerušit své fungování kvůli výskytu Covid-19 mezi personálem. Přicházíme tedy na pomoc s několika tipy, jak eliminovat přenos mezi vašimi zaměstnanci. Inspirovali jsme se u největších e-shopových hráčů na českém trhu, které se své sklady snaží co nejvíce ochránit před uzavřením. 

Pracovníci ve skladech jsou rozděleni do několik pracovních skupin, které se na pracovišti vzájemně nikdy nepotkají. Mění se v pravidelných intervalech tak, aby při výměně žádná ze skupin nepřišla do kontaktů s ostatními. Využívají také oddělené šatny i vchody a východy. To samé také platí pro vedoucí směn. V praxi to znamená, že pokud by se u jednoho zaměstnance Covid-19 objevil, nemusel by se zavírat celý sklad a platit testy všem zaměstnancům. Na dobu nezbytně nutnou se tak vyřadí pouze jedna skupina pracovníků. Díky tomu jsou sklady schopné nepřetržitě fungovat po celou dobu současné krize. 

Jak to udělat v restauraci?

Zamezte setkávání zaměstnanců mezi jednotlivými směnami. Nezapomeňte na provozní směn, kteří by se také neměli setkávat. To by měla znamenat, že zaměstnanci nebudou ani moci zaskakovat na výpomoc na protisměně. Tak se uchová podnik v chodu i pro případ, že by jedna celá směna musela do karantény. Jen tak se dá předejít uzavření podniku až na 14 dnů, nemluvě o negativní pověsti u vašich hostů. Jak ochránit právě ty řešíme v článku o 10 preventivních opatřeních zpracovaných do přehledné infografiky. 

Zlevnili jsme a změnili podmínky, nově v aplikaci mohou provozní poptávat neomezený počet personálu.

Grason

Kde vezmu takový počet personálu navíc?

V Grasonu se snažíme podnikům v současné době co nejvíce pomáhat, a proto jsme přistoupili ke změně tarifů a využívání aplikace zlevnili. Novinkou je, že od září může každý podnik v naší aplikaci poptávat personál neomezeně. Z aplikace se tak stane váš Digitální zaměstnanec – v rámci něho každý provozní vypisuje neomezený počet směn. Z externího personálu přes aplikaci si snadno uděláte tým brigádníků. Díky nové  funkci “Oblíbení” se o vypsaných směnách vždy přednostně dozví právě oni. Navíc mají přednostní právo na přihlášení na směnu. Žádná vaše nabídka jim tak neunikne.

Jaké jsou další výhody Digitálního zaměstnance? 

  • V databázi má 3 500 pracovníků z gastra, kteří zastoupí různé pozice od kuchaře přes baristu až po výčepního.
  • Flexibilně reaguje na potřeby podniku – odpracuje celý den nebo jen pár hodin, podle toho jak mu směny vypíšete.
  • Nebere si dýška a nepotřebuje dovolenou.
  • Prší a nečekáte velký nával? Směnu mu snadno zrušíte.
  • Když grason onemocní, aplikace najde na další den náhradu.
  • Smluvní vztah je mezi podnikem a pracovníkem, kterého nepřeplácíte.

Vyzkoušejte flexibilní brigádníky na 14 dnů zdarma! Inzerát na HPP zobrazíme číšníkům a kuchařům přímo v jejich telefonech od 1490 Kč.

Sdílejte na: