x

Grason menu Grason menu

Nové hodnocení! Chráníme anonymitu hodnotících podniků a přidáváme více informací o pracovníkovi

Zpětná vazba na pracovníky je pro nás v Grasonu i pro vás, manažery klíčová. Chceme proto, aby co nejvíce odpovídala realitě. Proto kompletně měníme celý koncept hodnocení, zvyšujeme vaši ochranu a budeme vám zobrazovat více informací o pracovních. Zavádíme tyto tři novinky: Chráníme vaše soukromí Upřímná zpětná vazba je pro nás důležitá. Nově pracovníci vidí […]

Sdílejte na:
Nové hodnocení! Chráníme anonymitu hodnotících podniků a přidáváme více informací o pracovníkovi

Zpětná vazba na pracovníky je pro nás v Grasonu i pro vás, manažery klíčová. Chceme proto, aby co nejvíce odpovídala realitě. Proto kompletně měníme celý koncept hodnocení, zvyšujeme vaši ochranu a budeme vám zobrazovat více informací o pracovních. Zavádíme tyto tři novinky:

Chráníme vaše soukromí

Upřímná zpětná vazba je pro nás důležitá. Nově pracovníci vidí pouze své celkové hodnocení, které aktualizujeme vždy po třech obdržených jednotlivých hodnoceních. Tato hodnota se následně zprůměruje s celkovým hodnocením. Tzn. vaše hodnocení je vždy skryto v jedné kupě s dalšími hodnoceními a nelze identifikovat, od koho a jak byl pracovník hodnocen.

  • Pracovník není schopen identifikovat, jak ho který podnik hodnotil. 
  • Nezobrazujeme pracovníkovi název ani jiné informace o podniku, který ho hodnotil.
  • Vaše hodnocení je schováno v množině více hodnocení naráz, ze které se následně počítá průměr.
  • Detailní rozpad hodnocení, včetně komentářů, je nadále okamžitě viditelný jen manažerům ostatních podniků. 

Obr.: Hodnocení z pohledu grasona

Hvězdičky nahrazujeme jednoduchou otázkou

Nově se vás ptáme “Najali byste tohoto grasona znovu?”. Na výběr máte ze třech jednoduchých možností: Ne,  Ano a Určitě!


Obr. Vyplnění zpětné vazby

  • Pokud odpovíte “Ne”, tomuto pracovníkovi už vaše směny ukazovat nebudeme. Tuto možnost využívejte, když jste nebyli spokojeni a další spolupráci proto neplánujete.
  • Odpovíte-li “Ano”, dáváte nám vědět, že všechno proběhlo v pořádku a pokud by se tento pracovník přihlásil na vaše směny v budoucnosti, zvážíte ho.
  • Poslední možnost “Určitě” slouží pro případy, kdy jste si s pracovníkem opravdu sedli a bez váhání byste jej/ji vzali i na další směnu. Zvolíte-li tuto možnost, přidáme pracovníka k vašim oblíbeným – ve výpisu kandidátů na směnu bude zvýrazněný a pokud se rozhodnete vypsat směnu jen pro oblíbené, bude mezi nimi.

Vaše odpovědi bereme v potaz při vypočítávání celkového hodnocení pracovníka, ale jak jsme psali výše, pracovník vidí pouze své celkové hodnocení, ne kdo a kdy mu dal jakou zpětnou vazbu.

Zobrazujeme silné a slabé stránky pracovníka a větší fotografie

Říkáte nám, že pro některé práce dáte raději přednost lidem se zápalem než nekomunikativnímu profíkovi. Někdy je zase potřeba zkušený číšník, nebo perfektně padnoucí košile. Jakmile dáte zpětnou vazbu na pracovníka, máte nově možnost vyplnit i jeho/její silné stránky. Opět anonymně, tato data uvidí jen manažeři v ostatních podnicích. Až se u daného člověka nastřádá dostatek silných nebo slabých stránek, zobrazíme je na jeho detailu a vy tak můžete vybírat podle toho, jaký typ člověka se vám zrovna na směnu hodí. Tato data navíc doplníme o informace o tom, jestli se člověk často odhlašuje ze směn na poslední chvíli. Ve výsledku to může vypadat třeba takhle:

Nebojte se tedy dávat zpětnou vazbu – vás neohrozí a navzájem si usnadníme výběr těch správných lidí na směny. S pozdravem Tým Grason

Sdílejte na: