Podle průzkumu aplikace Grason 80 % restauratérů již nyní vidí negativní dopad na své podnikání. Naopak podniky, které se věnují rozvozu jídla, hlásí růst tržeb. Kde se dá najít práce pro váš personál?
Rozvoz
DámeJídlo, UberEats a Wolt jsou klasická řešení, která se v rámci rozvozu jídla o vše postarají za vás. Existuje zde i alternativa v podobě AdapteeGastro. Toto řešení vám umožní si z webu udělat eshop s nabídkou jídel a online platbou. Na rozvoz nebo roznos využíváte vlastní lidi. Máte tak šanci utilizovat své zaměstnance, kteří tak mohou jídla rozvážet či roznášet po okolí.
Jídlo s sebou
Několik podniků se rozhodlo nezavírat a naopak nechat otevřenou kuchyň. Lidé z okolí si pro jídlo chodí sami. S pomocnými pracemi pomáhají kuchařům na částečný úvazek číšníci a servírky.
Prodej polotovarů
V Ambiente se chystají prodávat polotovary. I to je zajímavý nápad, jak se z klasického restauračního provozu stát obchodem s potravinami, které opět váš současný personál může distribuovat po okolí.
Úprava menu
Snižte počet položek na menu a upravte ho tak, aby se jídla dala snadno a bezpečně převážet. Rozvoz není jen pizza nebo burger. Podle námi provedeného výzkumu podnikům velice dobře fungují i klasická česká jídla či těstoviny.
Neházejte flintu do žita, je povinností nás všech se o hosty, ale hlavně o zaměstnance postarat i v této složité době.
A kdybyste potřebovali na organizaci vlastního personálu efektivní nástroj tak vyzkoušejte aplikaci GrasonPlan