x

Grason menu Grason menu

Technologie, které vám zjednoduší provozování restaurace

Provozujete restauraci, bistro, bar nebo máte třeba catering? Pokud jdete s dobou a nechcete usnout na vavřínech, tak už jistě dávno používáte všechny technologie k tomu, aby vám ulehčily práci a vy měli více času na to soustředit se na to podstatné. Pro vás ostatní máme následující tipy na to, jak se stát podnikem budoucnosti. […]

Sdílejte na:
Technologie, které vám zjednoduší provozování restaurace

Provozujete restauraci, bistro, bar nebo máte třeba catering? Pokud jdete s dobou a nechcete usnout na vavřínech, tak už jistě dávno používáte všechny technologie k tomu, aby vám ulehčily práci a vy měli více času na to soustředit se na to podstatné. Pro vás ostatní máme následující tipy na to, jak se stát podnikem budoucnosti. Představujeme pět technologií, které vám zjednoduší provozování restaurace.

1. Qerko

Představte si svět, ve kterém byste nemuseli své lidi zatěžovat kasírováním hostů. V takovém světě šetříte čas a navíc eliminujete lidské chyby, které se prostě občas ve shonu obědové pauzy stanou. Naštěstí v takovém světě žijeme už dnes. Díky aplikaci Qerko vám host zaplatí ze svého telefonu aniž by potřeboval platební terminál. Stačí, když na pokladně připíšete ke stolu jeho objednávku. On pak naskenuje QR kód a pomocí zaregistrované platební karty zaplatí útratu. A co spropitné, ptáte se? Host si zvolí jeho výši přímo v appce. Asi tušíte, že v době, kdy se všichni ohlížíme na hygienická opatření, bude mít bezkontaktní platba své uplatnění.

2. Grason

Máte super tým, ten ale přes obědy nestíhá? Ulehčete jim tím, že si najmete dva další pomocníky třeba jen na pár hodin, kdy je u vás největší šrumec. Díky Grasonu je seženete ne do druhého dne, ale třeba do hodiny. Naši aplikaci dnes používají zástupy lidí, kteří mají zkušenosti z gastra a čekají, který z podniků v jejich městě vypíše směnu. Tito lidé si rádi organizují svůj čas po svém nebo si směnami z Grasonu přivydělávají. Každý z nich je po směně vždy ohodnocený a vy tak na první dobrou vidíte nejen jeho zkušenosti nebo specializace, ale taky, jak s ním byli spokojeni předchozí provozní. O tom, že díky směně domluvené jen na pár hodin výrazně ušetříte oproti dvěma dalším dlouhodobým úvazkům, asi mluvit nemusíme.

3. Storyous – mobilní číšník

Dávno pryč jsou ty doby, kdy si obsluha zapisovala objednávky na papír a ten pak mílovými kroky nesla do kuchyně. Pokud jdete s dobou a nechcete usnout na vavřínech, tak už určitě dávno používáte mobilního číšníka od Storyous. Vás ostatní by mohlo zajímat, co že to vlastně umí. Představte si, že obsluha na place do tabletu přímo u stolu zaznamená objednávku. Ta se rychlostí světla (nebo spíše rychlostí vašeho internetového připojení) přenese do kuchyně, kde na ní v ten okamžik začínají vaši kuchaři pracovat. Zatímco v kuchyni se kouzlí, obsluha šetří čas, obsluhuje další zákazníky, ti tak dlouho nečekají a všichni jsou spokojení. A kdyby obsluha náhodou na nějaký stůl zapomněla, Storyous ji upozorní.

4. Grason Plan

Plánujete často směny a jde vám z toho hlava kolem? Dát dohromady plán docházky pro spoustu lidí dá zabrat. Protože to sami moc dobře známe, vytvořili jsme vedle Grasonu ještě další aplikaci Grason Plan. Ten bude sloužit jen a jen vám a vašemu týmu. Pomůže vám s plánováním docházky, sdílet personál mezi více provozy a na konci měsíce za vás spočítá mzdu pro každého člena týmu. I personál si ji rychle oblíbí. Už se jim totiž nestane, že by na svou směnu zapomněli nebo si ji zapsali špatně do kalendáře. Aplikace je sama upozorní kdy a kde mají být. Navíc rychle zjistí, zda s nimi na směně bude Aneta nebo Marek. A když někdo z týmu onemocní, všem přijde notifikace a aplikace sama najde za kolegu rychle náhradu.

5. Nesnězeno

Prodáváte hotové výrobky, které mají omezenou životnost? Nekrmte s nimi popelnici a prodejte je na lepší cenu někomu, kdo si na nich ještě rád pochutná. Pomůže vám v tom aplikace Nesnězeno. Dejte vědět uživatelům na druhé straně, že máte ještě půlku vážně skvělého koláče, ale zítra už nebude tak skvělý a nabídněte ho za lepší cenu. Na druhé straně aplikace Nesnězeno stojí spousta koláčechtivých lidí, kteří mají ze záchrany jídla, které by jinak nejspíš skončilo v koši, navíc dobrý pocit. Tedy až na ty kalorie, ale to už je zase jiné téma.

Zaujala vás aplikace Grason nebo Grason Plan? Ozvěte se nám a my vám prozradíme, co všechno umí a kolik času a peněz s nimi ušetříte.

Sdílejte na: