x

Grason menu Grason menu

Jaké podmínky se v gastru musí změnit, aby se pracovníci chtěli vrátit?

Pracovníci z gastronomie odešli, ale jaké změny by je motivovaly k návratu do tohoto oboru? Získali jsme odpovědi od 350 lidí, kteří z gastronomie odešli. Jsou mezi nimi zastoupené všechny profese od šéfkuchařů, číšníků, servírek, barmanů až po baristy. Díky tomu víme, co je pro 70% lidí tím největším motivátorem k návratu. Podle odpovědí si […]

Sdílejte na:
Jaké podmínky se v gastru musí změnit, aby se pracovníci chtěli vrátit?

Pracovníci z gastronomie odešli, ale jaké změny by je motivovaly k návratu do tohoto oboru? Získali jsme odpovědi od 350 lidí, kteří z gastronomie odešli. Jsou mezi nimi zastoupené všechny profese od šéfkuchařů, číšníků, servírek, barmanů až po baristy. Díky tomu víme, co je pro 70% lidí tím největším motivátorem k návratu. Podle odpovědí si snadno uděláte obrázek o tom, jak změnit svůj náborový proces.

Zeptali jsme 350 pracovníků na otázku: Jak moc by je motivovalo se vrátit do gastronomie, kdyby měli ???

1) PRACOVNÍ SMLOUVU NA CELKOVOU MZDU SE VŠEMI PŘIZNANÝMI ODVODY

Lidé se nebudou chtít vracet, pokud bude i nadále běžné nabírat lidi za minimiální mzdu uvedenou ve smlouvě a zbytek výplaty jim bude vyplácen v hotovosti bokem. Tato změna je důležitá pro 87% pracovníků, kteří odešli.

Lidé chtějí v gastronomii pracovat, jen se musí změnit některé podmínky a zaměstnavatelé jim musí jít více naproti.

2) HRAZENOU DOVOLENOU

Hrazená dovolená je zákonem daná podmínka, kterou znal jen málo který zaměstnanec v gastronomii. Tato záruka pozitivně motivuje k návratu 91% pracovníků.

Grason_aplikace

3) PLACENÉ PŘESČASY A EXTRA PENÍZE ZA VÍKENDOVÉ SMĚNY

Na západě naprosto běžná věc se stává hlavním motivátorem k návratu do gastra v Česku. Více jak 72% pracovníků by taková změna podmínek velmi motivovala k návratu.

4) KRATŠÍ SMĚNY

Na první pohled byste řekli, že se významně nic nezměnilo, ale opak je pravdou. Více jak 50% pracovníků tíhne ke kratším směnám v délce 8 – 10 hodin. Dokonce 35% z nich říká, že by se vrátili, kdyby směna měla 8 hodin.

www.grason.cz
Sdílejte na: