x

Grason menu Grason menu

Jak hodnotíme rok 2020 a co chystáme v tom novém? Ohlédnutí našeho spoluzakladatele Karla Maříka

Rok 2020 je určitě rokem, na který nezapomeneme jak z osobního, tak i z podnikatelského hlediska. Ukázal sílu, jež lidem a podnikům dodává flexibilita, která je základním kamenem našeho podnikání. Možnost být nezávislý, pracovat v různých oborech podle svých potřeb nebo efektivně a rychle reagovat na zvýšenou či sníženou poptávku, se ukázala jako něco, co […]

Sdílejte na:
Jak hodnotíme rok 2020 a co chystáme v tom novém? Ohlédnutí našeho spoluzakladatele Karla Maříka

Rok 2020 je určitě rokem, na který nezapomeneme jak z osobního, tak i z podnikatelského hlediska. Ukázal sílu, jež lidem a podnikům dodává flexibilita, která je základním kamenem našeho podnikání. Možnost být nezávislý, pracovat v různých oborech podle svých potřeb nebo efektivně a rychle reagovat na zvýšenou či sníženou poptávku, se ukázala jako něco, co trh v tuto dobu potřebuje. Několik set z vás si tak díky aplikaci našlo práci i mimo gastronomii, která do té doby u nás hrála prim. Pro manažery jsme celý rok pracovali na novince jménem GrasonPlan na plánování směn v počítači i mobilu, o které mluvíme v druhé polovině článku.

V jednom ze skladů dokonce museli grasony brzdit, protože byli rychlejší než jejich vlastní zaměstnanci a báli se případných neshod. 

Ale pojďme to vzít popořadě.

V březnu se ze dne na den vše zavřelo a my sledovali, jak z naší aplikace mizí směny. Hned nám došlo, že musíme jednat, rychle se přizpůsobit a otočit kormidlo správným směrem. Vyhodnotili jsme, jaká odvětví budou potřebovat personál a celý víkend jsme všichni žhavili dráty, abychom se dostali ke správným lidem na správných místech a grasoni měli opět směny a práci v nejisté době. Podařilo se, a tak se během pár dnů v aplikaci objevili směny v obchodech a skladech největších českých hráčů v e-commerce a retailu. Jejich obavy z lidí z gastra se vám podařilo zodpovědnou prací a rychlostí rychle rozptýlit. V jednom ze skladů dokonce museli grasony brzdit, protože byli rychlejší než jejich vlastní zaměstnanci a báli se případných neshod. 

V létě jsme pak viděli rekordní počet nově registrovaných podniků a aplikaci plnou směn z gastra, což nám udělalo velkou radost. Pevně věříme, že tuhle krizi všichni zvládnou a my je v aplikaci na jaře opět uvidíme. 

Pro manažery jsme celý rok pracovali na novince jménem GrasonPlan na plánování směn v počítači i mobilu.

Poté ale přišel podzim, stačilo pár výroku ministra Romana Prymuly a příšlo opětovné mazání směn. I tentokrát skvěle zafungoval přechod do retailu a logistiky. V prosinci při opětovném otevření gastra se ukázalo, jak rychle je Grason schopen podnikům pomoci s personálem na překlenutí těch několika dnů, kdy bylo otevřeno.

Co připravujeme na rok 2021? 

Hodláme více podpořit ty nejlepší grasony. Aplikace jim bude přednostně zobrazovat nové směny a dá jim tak možnost odpracovat více směn.  

Pro manažery jsme celý rok 2020 pracovali na nové aplikaci GrasonPlan, která usnadní správu vlastních zaměstnanců a plánování směn.

GrasonPlan umožní každému manažerovi snadno plánovat směny zaměstnancům z počítače a mobilu. Budou mít vlastní tržiště směn jen pro své brigádníky, kteří je perfektně znají a díky GrasonPlan pravidelně chodí na směny do jednoho podniku. Navíc ti, kteří budou využívat GrasonPlan, si mohou zdarma do svých řad přidat grasony, se kterými se jim dobře spolupracuje. Aplikace tak ušetří čas manažerovi, který už nemusí nikomu psát nebo volat. Nyní jen naplánuje směny stálým zaměstnancům a vytvoří volné směny pro své brigádníky. Aplikace se pak o vše postará, rozešle notifikace, pohlídá kolize směn a připomene nadcházející směny. Aplikaci již vyzkoušel AZ Catering, který v Plzni spravuje 7 restaurací a plánuje směny 150 zaměstnancům, které si snadno sdílí mezi pobočkami. Rozšíření GrasonPlan mezi naše další klienty je jedním z hlavních cílů pro rok 2021. 

Spojení tržiště flexibilních pracovníků Grason a GrasonPlan nám dává prostor vyrazit do boje s personálními agenturami a nabídnout flexibilní práci napřímo bez prostředníků více lidem i firmám napříč různými odvětvími. 

Děkujeme všem podnikům a grasonům za důvěru v roce 2020. V tom novém vám za celý Grason tým přeji jen to dobré a ať se vaše podnikání rychle vrátí do normálu.

Zajímá vás něco nebo byste se chtěli na něco zeptat? Napište mi na karel.marik@grason.cz.

Sdílejte na: